Obre el nou Centre de serveis Socials de Sant Gervasi

04 setembre, 2012

Barcelona disposa de 40 Centres de Serveis Socials repartits en els 10 districtes, on hi treballen 565 professionals.
Són la porta d’entrada del ciutadà al sistema de serveis socials de Barcelona.

El barri de Sant Gervasi ha obert avui les portes del nou Centre de Serveis Socials, situat al número 7 del carrer Arimon, en un edifici de tres plantes i de 580 metres quadrats que substitueix l’anterior equipament del carrer Saragossa. El centre donarà servei a gairebé 100.000 ciutadans dels barris de Sant Gervasi-La Bonanova, Sant Gervasi-Galvany i El Putxet i El Farró i hi treballaran 17 professionals, entre treballadors socials, educadors socials, psicòlegs, administratives i la direcció.

El perfil de persones ateses a Sant Gervasi són persones més grans de 65 anys, i per aquesta raó, la major part dels projectes en grup i comunitaris van destinats a aquest col·lectiu, com per exemple, la implantació del projecte Radars Sant Gervasi- Galvany, el grup de cuidadors/es, els acompanyants a la gent Gran, etc….En menor mesura, també destaca l’atenció que es realitza als infants i les seves famílies a través del servei dels educadors.

A Barcelona hi ha 40 Centres de Serveis Socials (CSS), coordinats per l’Institut Municipal de Serveis Socials, depenent de l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest servei és la porta d’entrada dels ciutadans als serveis socials bàsics municipals, que enguany compten amb un pressupost de més de 85 milions d’euros.

Aquesta dotació econòmica, que s’ha vist reforçada en els últims pressupostos municipals amb un increment del 8% , ha permès atendre, des de principis de 2012, unes 48.000 persones en els CSS -5.000 més que en el mateix període de l’any passat–, i incrementar el nombre de llars ateses amb serveis d’Atenció Domiciliària (16.200), el nombre d’usuaris de Teleassistència (gairebé 60.000), i disposar d’ un total de 2.150.000 euros en ajuts econòmics a les famílies , entre d’altres serveis socials.

Els CSS són serveis territorialitzats i tenen com a objectiu fer-los molt propers a l’àmbit familiar i social. Compten amb equips multiprofessionals, i duen a terme funcions d’informació, orientació i assessorament al ciutadà, i alhora, de detecció de situacions de vulnerabilitat que requereixin una actuació concreta.

Així, els més de 560 professionals que treballen als CSS de Barcelona s’encarreguen de fer les gestions per a què els ciutadans accedeixin a la cartera de serveis socials bàsics. Alhora, poden derivar casos als serveis socials especialitzats, com les residències de gent gran o els equips d’atenció a la infància i adolescència, etc…