Comença la pacificació del segon tram del carrer Gran de Sant Andreu

26 gener, 2022

La transformació del carrer Gran de Sant Andreu enceta una nova fase amb l’inici de la reurbanització de la via entre el carrer de Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés, al districte de Sant Andreu. L’actuació permetrà donar continuïtat al tram de carrer renovat a finals de mandat passat i completar la transformació prevista per augmentar l’espai per al vianant i les zones d’estada, afavorir el comerç de proximitat i pacificar la circulació de vehicles. Un pas més, doncs, en el desenvolupament del model Superilla Barcelona.

En coherència amb la intervenció ja feta entre la rambla de Fabra i Puig/Onze de Setembre i el carrer de Joan Torras, en aquest nou tram es dotarà el carrer d’una plataforma única amb preferència per a vianants i bicicletes. Quant al verd, es mantindran els centenar arbres que hi ha i se’n plantaran una vintena de nous i uns 500 m2 d’arbustos. També s’actualitzaran tots els elements de la urbanització, com la pavimentació, serveis, telecomunicacions i drenatge, i es posaran una trentena de bancs i una vintena de cadires. L’objectiu és que Gran de Sant Andreu esdevingui una via cívica de gran qualitat urbana.

A més, la proposta inclou una petita part de tots els carrers transversals: Joan Torras, Agustí Milà, Guardiola i Feliu, Tramuntana, Campeny, Colòmbia, Valentí Iglesias i Balira. La superfície total de l’àmbit és de 9.100 m2, i s’actuarà sobre 460 metres de longitud de Gran de Sant Andreu, que amb els 850 del primer tram sumen un total d’1,3 quilòmetres de nou espai públic dedicat a la vida de barri.

La urbanització del carrer Gran de Sant Andreu respon a una demanda veïnal històrica del barri de Sant Andreu de Palomar. La intervenció va néixer d’un ampli procés participatiu previ a encarregar el projecte que va permetre donar resposta a les necessitats de rehabilitar el carrer i impulsar la recuperació d’espai per vianants en el principal eix comercial del districte de Sant Andreu. Per aquest motiu, tal com es va fer en la urbanització del primer tram, es farà seguiment de l’obra des d’una comissió de seguiment que comptarà amb les entitats veïnals i de comerciants de la zona.