Comencen les obres de millora al tram central del passeig de Gràcia

21 gener, 2014

S’ampliaran les voreres eliminant els carrils laterals, es millorarà la il·luminació i algunes parades d’autobús quedaran afectades, de manera que s’aniran traslladant a mesura que avancin les obres.
Un cop remodelat el tram dels jardins de Salvador Espriu, les obres de millora del passeig de Gràcia han començat aquest dimarts al matí amb l’inici de la reurbanització del tram comprès entre l’avinguda Diagonal i el carrer de Mallorca.

Per dur-les a terme, els laterals d’aquestemblemàtic passeig barceloní s’han tallat al trànsit, ja que s’hi farà una de les transformacions més importants. I és que tots dos es convertiran en vials de plataforma única, amb l’objectiu d’ampliar les voreres i disposar d’una via de serveis als dos laterals, per on podran circular les bicicletes.

A més, el nou passeig de Gràcia disposarà d’un sistema d’il·luminació intel·ligent, amb llum blanca, que aportarà més lluminositat i una major eficiència energètica. En aquest sentit, el projecte preveu potenciar les zones per passejar i té en compte la il·luminació vertical específica per a hotels i edificis singulars que aportin valor al patrimoni arquitectònic. “El passeig de Gràcia, que per anosaltres és una via emblemàtica, ens servirà per provar sistemes de gestió intel·ligent de ciutat”, ha explicat el regidor del Districte, Gerard Ardanuy.

També es renovarà el paviment, la xarxa de clavegueram, el mobiliari urbà i les connexions a les xarxes d’internet i telefonia. A més, l’empresa Saba durà a terme les obres que han de permetre instal·lar ascensors per accedir als aparcaments i millorar les rampes i les baranes.

Calendari d’afectacions en la mobilitat:

Per dur a terme aquestes millores, des d’aquest dimarts dia 14 de gener el trànsit dels laterals estarà tallat, però es permetrà el pas als vehicles dels veïns, la càrrega i descàrrega i l’accés als aparcaments.

Fins al 28 de febrer s’ocuparà part del carril bus en els dos sentits de la marxa, actuació que afectarà algunes parades, que s’aniran traslladant a mesura de l’obra avanci.

Els treballs d’aquesta primera fase s’acabaran al mes d’abril i, a partir del maig, s’iniciarà el segon tram fins a la plaça de Catalunya, que estarà enllestit pels volts del mes de novembre.