En marxa les obres de regeneració urbana de carrers i parcs del PMI

29 gener, 2014

Aquest mes de gener s’han iniciat nou actuacions del Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona, als districtes de Nou Barris, Sant Martí, Horta-Guinardó, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. A aquestes nou actuacions s’hi sumen les obres de millora del parc infantil dels Jardins de Màlaga, a Sants-Montjuïc, en marxa des del desembre.
En total són deu actuacions de millora de l’accessibilitat, arranjament, pavimentació, renovació del mobiliari urbà, el clavegueram, enllumenat, sensors i serveis.
Actuacions a 65 trams de carrer i 13 parcs de tota la ciutat
El Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona contempla actuacions fins al 2015 de renovació integral a 65 carrers i 13 parcs, en un pla d’actuació capil·lar que arribarà a tots els districtes. Aquestes actuacions requereixen una inversió de prop de 45’57 milions d’euros: 40.390.510 € per a actuacions integrals i 5.178.164 € per a espais verds.
El pla ordena les actuacions de regeneració urbana dels barris pel que fa a millores en l’accessibilitat, la il·luminació, el paisatge urbà, el drenatge, l’enjardinament i el manteniment. Les actuacions de millora dels diferents elements urbans s’executen de manera conjunta perquè resultin menys costoses i més eficients. A més, es potencia l’ús de materials eficients per tal d’aconseguir més estalvi energètic.
Amb aquestes actuacions, es plantaran 597 nous arbres, es renovaran 56.875 metres quadrats de voreres, s’actualitzaran 1.950 punts de llums i es rehabilitaran 3.500 metres lineals de clavegueres. També es soterraran 4.875 metres de línies aèries de serveis i es pavimentaran amb nou asfalt 79.625 metres quadrats. A més, les actuacions permetran uns 213.525 kw/h d’estalvi en la factura energètica de la ciutat.