La nova ronda del Guinardó

21 febrer, 2011

Diumenge, 27 de febrer, estem preparant una gran festa perquè tot Barcelona pugui conèixer el nou espai que acull la Ronda Guinardó, entre Sardenya i Cartagena. Així com també, mostrar les noves millores que s’han dut a terme al Parc de les Aigües. Un extens programa d’activitats, en què no faltaran actuacions, tallers, parlaments i un vermut…entre altres, i que faran de la jornada tota una diversió per a grans i petits.
L’any passat es va dir adéu al pas elevat i es va dur a terme la urbanització i l’enjardinament d’aquest espai. L’enderrocament del pas elevat de la plaça Alfons X ha estat el darrer capítol d’una història que començava fa més de 100 anys enrera, quan el Guinardó només eren caps de conreu i unes poques cases disperses. L’ampli espai que ha generat aquesta reforma dóna una nova imatge al Baix Guinardó. Però no tot són nous conceptes arquitectònics, també es vol recordar, amb una placa commemorativa, l’antic Camí de Llegua, una via rural que creuava aquest districte i el veí de Gràcia.
El projecte de recuperació de la Ronda del Guinardó, entre els carrers de Sardenya i Cartagena, es va iniciar amb un enderroc laboriós del viaducte existent. Al llarg de l’any 2009 es va procedir a la retirada de tota la seva estructura, construïda als anys 70, i el pas superior del carrer Padilla. A aquests treballs, que es van fer durant 6 mesos, va seguir una obra d’urbanització que ha aconseguit millores destacables en diferents aspectes.
Per exemple s’han millorat punts de l’espai públic com la pavimentació de zones de vianants, nova àrea infantil i reducció de l’alçada del mur entre Cartagena i Padilla, que permet una reducció acústica. També s’ha renovat el mobiliari urbà. S’ha augment l’arbrat de la zona i també s’ha fet plantació d’entapissants i gespa. Un altre aspecte és la nova semaforització i senyalització, l’adaptació de les xarxes de serveis, instal·lació d’escales i ascensors, per accedir a la part superior del carrer Castillejos. I a nivell de mobilitat, s’ha instal·lat paviment sonoreductor de la calçada, reordenació del trànsit de vehicles i carril bici.

Més informació