Obres de remodelació de l’avinguda del Paral·lel

15 abril, 2014

L’Ajuntament de Barcelona, a través de BIMSA, ha adjudicat les obres relatives al projecte executiu de remodelació de l’avinguda Paral·lel de Barcelona, que té com a objectiu principal la revitalització d’aquesta via com a eix cultural de la ciutat i convertir l’avinguda en una via de referència per a les persones, les arts escèniques i la gastronomia.

L’actuació pretén millorar l’espai públic guanyant espai per als vianants, creant sis noves places a les actuals illetes costat Eixample i es traslladarà el carril per a bicicletes al centre de la via, amb la voluntat de guanyar seguretat viaria i millorar la convivència entre vianants i ciclistes. El projecte també preveu una millora de la il·luminació i dels paviments i dóna continuïtat a l’obra que està en marxa per dotar l’avinguda i els barris veïns d’un nou col·lector.

El projecte executiu de remodelació de l’Avinguda va ser encarregat per l’Àrea d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Preveu un àmbit d’actuació des de la Plaça Espanya fins a la Plaça Drassanes amb una superfície total de 73.744 m2 i s’actuarà bàsicament en el tram comprès entre els carrers de Lleida i la Ronda Sant Pau. Les obres han estat adjudicades a COPISA Constructora Pirenaica, S.A, per un valor de 6.945.225 € (IVA inclòs). La previsió és que les obres puguin començ a mitjans del mes de maig d’aquest any, amb un termini d’execució total de deu mesos. La remodelació suposarà una inversió total de 9.499.804,39 (IVA inclòs).

Aquesta actuació pretén que el Paral·lel passi a ser un espai frontissa i deixi de ser una frontera entre els barris que hi desemboquen: el Poble-sec, a Sants-Montjuïc, Sant Antoni a l’Eixample i el Raval, a Ciutat Vella. Les obres que s’acaben d’adjudicar són una de les primeres concrecions del Pla d’actuació per a la millora i revitalització del Paral·lel de Barcelona, elaborat l’any 2010. L’Ajuntament de Barcelona treballa amb una Comissió de Seguiment formada per veïns i entitats en el desenvolupament d’aquest pla, que és més ampli i transversal, i que pretén acompanyar la reforma urbanística d’un seguit de mesures en l’àmbit de la cultura i la promoció socioeconòmica que han de servir per dinamitzar comercialment l’avinguda i fomentar la cohesió social i la qualitat de vida dels veïns dels barris de l’entorn.