S’inicia la rehabilitació del Turó Park

20 octubre, 2017

El parc incorporarà millores proposades pel veïnat i els comerciants de la zona i posarà en valor el patrimoni natural i escultòric de l’obra de Rubió i Tudurí.

Les obres consistiran en el buidatge del llac per impermeabilitzar-lo, la consolidació dels camins de sauló i la renovació del verd: pradera, arbustiva i arbrat, millores del reg i la xarxa freàtica, renovació de jocs infantils, mobiliari urbà i nova senyalització.

El Turo Park va néixer com a parc d’atraccions el 1912 i va funcionar com a tal fins el 1929. L’any 1934, l’arquitecte Nicolau M. Rubió i Tudurí, aleshores director del Servei de Parcs i Jardins de Barcelona, el va transformar en un espai públic d’ús únicament veïnal. El 2001, l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona va realitzar una restauració integral del parc, incloent-hi la reurbanització dels carrers que l’envolten.

Degut a l’ús intensiu veïnal del parc i a la pèrdua i al desgast dels elements vegetals originals que necessitaven una rehabilitació i un manteniment extraordinaris, s’ha decidit fer un seguit de millores amb la col·laboració ciutadana, recollint-ne les propostes del veïnat i del teixit comercial de la zona.

Llegir més